Vai ir nepieciešams apdrošināt naudu uz bankas kartes

Kā darbojas Bankas kartes apdrošināšana?

Politika aizsargās, ja persona zaudē karti vai naudu no tā nozog noziedzniekus. Apdrošinātājs atmaksās klientam zaudējumus: nozagtais tiks atgriezts kontā, bet zaudēto karti bez maksas atsāks.

Bet jums ir nepieciešams ļoti rūpīgi izlasīt līguma noteikumus-jo īpaši, kādi negadījumi tiks uzskatīti par apdrošināšanas gadījumu un kādu kompensāciju var sagaidīt.
Parasti apdrošināšanas gadījumu saraksts ir daudz plašāks.

No kādiem riskiem var pasargāt karti?

Lielākā daļa politiku kompensē naudas zādzību no kartes, ja:
  •  viņa tika nozaudēta vai nozagta;
  •  viņas dati tika nozagti, izmantojot tehniskās ierīces, piemēram, skimmeru, ATM tastatūras vai Videokameras pārklājumu, kam izdevās "palūrēt" informāciju no kartes un PIN koda;
  •  kartes dati ir noplūda tīklā vai scammers vilināja tos, izmantojot pikšķerēšanas vietnes;
  •  noziedznieki aplaupīja kartes īpašnieku pēc tam, kad viņš paņēma naudu bankomātā.
Līgumā vai apdrošināšanas noteikumos, kas tam pievienoti, parasti ir detalizēti aprakstīti iespējamie apdrošināšanas gadījumi ar piemēriem. Ir svarīgi tos izpētīt pirms polises noformēšanas, lai saprastu, kādās situācijās ir vērts paļauties uz kompensāciju, un kādās — nē.

Kad var atteikties maksāt apdrošināšanu?

Gadījumā, ja jūs pārkāpjat apdrošināšanas noteikumus. Piemēram, neievērojiet piesardzības pasākumus, kas ir noteikti jūsu līgumā ar banku.

Jo īpaši, jums ir nepieciešams, lai saglabātu PIN kodu atsevišķi no kartes, un nav pateikt nevienam savu informāciju (lai saņemtu tulkojumu, pietiek pateikt sūtītājam tikai kartes numuru). Tas ir, ja jūs" palīdzējāt " noziedzniekiem uzzināt slepenos datus, kompensācija nebūs.

Neviena apdrošināšana neattiecas uz gadījumiem, kad sociālie inženieri pārliecina jūs paši tulko viņiem naudu vai informē kartes datus un darbības apstiprinājuma kodus.

Parasti politikā ir noteikti papildu noteikumi, kas jums jāievēro, lai saņemtu apdrošināšanas atlīdzību:
  •  Laiks ziņot par zādzību. Parasti tiek norādīts precīzs laiks, kad jums ir jāpaziņo par zādzību: pāris dienas vai pat dažas stundas. Šajā laikā jums vajadzētu ne tikai informēt apdrošinātāju, bet arī protestēt operāciju bankā, lai viņš sāktu iekšēju izmeklēšanu. Neaizmirstiet uzrakstīt paziņojumu policijai, bez tā apdrošināšana atsakās maksāt.
  •  Steidzami bloķēt karti. Līgums var paredzēt, ka jums ir jāaizliedz karte dienas laikā vai pat dažu stundu laikā no zādzības brīža. Pretējā gadījumā apdrošinātājam ir tiesības atteikt kompensāciju, pat ja pārējie līguma punkti tiek izpildīti.
  •  Savākt dokumentu paketi. Pirms pieņemt lēmumu par atlīdzību, daudzi apdrošinātāji pieprasa visu dokumentu kopumu: policijas nolēmuma kopiju par krimināllietas ierosināšanu vai atteikšanos no tā, izziņu par bankas iekšējās izmeklēšanas rezultātiem. Ja banka, pārbaudot visus apstākļus, pats atmaksās jums zaudējumus, tad apdrošinātājs tos neatjaunos.
Tā rezultātā, atgriešanās nozagto naudu par apdrošināšanu var aizņemt vairākus mēnešus.

Ja apdrošinātājs atteicās maksāt, un jūs nepiekrītat viņa lēmumam, Sazinieties ar finanšu омudu. Tas atrisina klientu strīdus ar apdrošināšanas sabiedrībām pirms tiesas procesa. Bet tikai tad, kad jūsu prasība apdrošinātājam ir mazāka par noteiktu summu, pretējā gadījumā Jums būs jādodas uz tiesu.

Ja es ievēros visus bankas un apdrošināšanas sabiedrības Noteikumus, nozagtā nauda tiks pilnībā atmaksāta?

Politikā vienmēr ir norādīts apdrošināšanas atlīdzības limits.

Parasti politika piedāvā ierakstīt visas kartes, kas jums ir atvērtas vienā bankā. Ja tie ir piesaistīti dažādiem kontiem, tad, ja vēlaties, varat izvēlēties atšķirīgu izmaksu summu katrai kartei.

Tajā pašā laikā kompensācijas summa parasti ir atkarīga no apdrošināšanas gadījuma veida un pat no negadījuma apstākļiem. Piemēram, dažās politikās viņi raksta, ka, aplaupot bankomātu, viņi neatmaksās visu nozagto summu pat tad, ja tas ir sakrauts apdrošināšanas limitā, bet tikai 60% no tā. Un, ja persona ir izņemta naudu naktī, tad viņš maksās ne vairāk kā noteiktu summu, neatkarīgi no tā, cik daudz viņš ir izvēlējies noziedzniekus.

Visi šie noteikumi ir noteikti līgumā ar apdrošināšanas sabiedrību.

Polises cena ir tieši atkarīga no maksimālās kompensācijas summas un apdrošināšanas gadījumu kopuma. Tas var svārstīties noteiktu gada summu.

Tātad, vai ir vērts apdrošināt karti?

Parasti Karšu aizsardzību aktīvi piedāvā saviem klientiem bankas, kas darbojas kā apdrošināšanas sabiedrību aģenti. Bet dažos gadījumos banka un bez apdrošināšanas ir pienākums atmaksāt naudu, kas nozaga scammers. Lai to izdarītu, ir jāievēro divi nosacījumi:
  1.  Jūs esat paziņojis bankai par zādzību ne vēlāk kā nākamajā dienā no brīža, kad saņēmāt paziņojumu par aizdomīgu kartes darbību. Ja banka kādu iemeslu dēļ nav nosūtījusi ziņojumu par darījumu, un jūs pats nejauši atklājāt nelikumīgu norakstīšanu, tad ir tiesības pieprasīt naudu atpakaļ un vēlāk — jebkurā laikā, vismaz gadu pēc operācijas.
  2.  Izmantojot karti, esat ievērojis drošības noteikumus. Jo īpaši viņi neuzrakstīja PIN kodu tieši kartē vai neuzglabāja to kopā ar karti, viņiem tika dota fotogrāfija, un viņi paši netika ievietojuši fotoattēlus sociālajos tīklos, netika ziņoti slepenie dati krāpniekiem.
Ja jūs pievelciet ar paziņojumu par nesankcionētu norakstīšanu vai izrādīsies, ka nauda ir nozagta, tostarp jūsu vainas dēļ, banka tos neatgriezīsies. Bet apdrošināšanas sabiedrība šādā situācijā, visticamāk, atteiksies maksāt.

Jo piesardzīgāk jūs izmantojat bankas karti, jo mazāk jēgas to apdrošināt. Bet, ja jūs plānojat izņemt no kartes lielas summas un baidās no laupītājiem, jūs varat iegādāties politiku. Galu galā, bankas neatgriežas naudu, ja laupīšanu vai zādzību skaidrā naudā.

Apdrošināšana pret kibernoziegumiem var būt noderīga tiem, kas, piemēram, bieži lejupielādē spēles vai veic pirkumus jaunos tiešsaistes veikalos. Galvenais ir rūpīgi pārbaudīt līguma noteikumus pirms tā parakstīšanas.

Ja jums ir uzlikta politika vai jūs vienkārši mainījāt savas domas, varat to atgriezt 14 dienu laikā pēc pirkuma veikšanas. Lasiet vairāk par atgriešanās noteikumiem tekstā "kā atteikties no nevajadzīgas apdrošināšanas".

Jebkurā gadījumā jūs noformējat politiku uz kartes vai nē, vienmēr ievērojiet finanšu drošības noteikumus: turiet slepenībā pilnus kartes datus un slepenos kodus, pievienojiet sms vai push paziņojumus par visām Karšu darbībām, lai nekavējoties uzzinātu par aizdomīgiem norakstījumiem.