Ar kuru karti ir labāk doties uz ārzemēm

Lai nezaudētu, paņemiet pilsētas karti. Lai nepārmaksātu komisijas maksu-piemērotu bankas karti. Mēs saprotam, kā izvēlēties ērtu un izdevīgu karti ceļojumiem uz ārzemēm. Un vai ir vērts paļauties tikai uz plastmasu.

Ar kuru karti ir labāk doties uz ārzemēm

Lai izvairītos no nokļūst neērtā situācijā, tas ir labāk pat pirms iekāpšanas lidmašīnā domāt par to, kā jūs maksājat autobusos, viesnīcās un veikalos. Dažreiz nav pietiekami daudz izpratnes par to, kāda valūta ir šai valstij. Ir vērts uzzināt, kuras maksājumu sistēmas darbojas šajā valstī, vai kartes tiek pieņemtas kafejnīcā un degvielas uzpildes stacijās, vai ir daudz bankomātu.

  •  Iepriekš izpētiet, kā notiek maksājumu infrastruktūra un krāpšana izvēlētajā valstī. Meklējiet internetā krieviski runājošās kopienas: vietējie iedzīvotāji un tūristi labprāt dalās padomēs un pieredzē. Lielākajā daļā populāro tūristu galamērķu-Eiropas, Turcijas, Taizemes un citu valstu-tūrists var viegli samaksāt ar karti vai izņemt naudu tuvākajā bankomātā. Bet daudzās eksotiskās valstīs liela problēma ir maksāt ar karti vai pat atrast bankomātu. Dažreiz Vietējās bankas nedarbojas nevienā no lielākajām starptautiskajām maksājumu sistēmām. Tad varbūt vieglāk iepriekš mainīt valūtu, un tikai gadījumā, ja jūs varat atrast apmainītāji ar visizdevīgāko likmi.
  •  Uzziniet, vai daudzi bankomāti ir tur, kur jūs braucat, un cik droši tos izmantot. Varat izmantot Google Mars vai īpašas lietotnes un noskaidrot, vai bankomāti atrodas netālu no jūsu dzīvesvietas. Labāk ir izmantot bankomātu bankas nodaļā vai apsargātā viesnīcas teritorijā, tirdzniecības centrā. Tātad mazāks risks, ka jūsu kartes dati tiks nozagti krāpnieki, jo bankomātā ir daudz grūtāk uzstādīt nelikumīgu aprīkojumu šādā vietā.
  •  Precizēt komisijas. Jautājiet, kādas komisijas jūsu banka ņem par skaidras naudas izņemšanu bankomātos ārzemēs un par pirkumu samaksu. To var izdarīt pa tālruni bankas karsto līniju. Dažas bankas piedāvā atvērt kartes, no kurām jūs varat maksāt par pirkumiem par izdevīgu likmi vai izņemt skaidru naudu ārzemēs bez komisijas maksas. Bet labāk ir iepriekš noskaidrot, vai ir ierobežojumi operāciju skaitam vai summai. Starptautiskajām bankām dažās valstīs var būt plašs savu bankomātu tīkls, un viņiem ir labvēlīgi apstākļi.
  •  Izveidojiet vairākas kartes. Labāk nekā dažādas bankas un tikai gadījumā, ja dažādu starptautisko maksājumu sistēmu. Diemžēl, un maksājumu sistēmām ir pagaidu neveiksmes, un palikt ārzemēs bez piekļuves kontam pat dažas stundas var būt ļoti nepatīkama. Iepriekš noskaidrojiet, kuras maksājumu sistēmas ir vispopulārākās izvēlētajā valstī.
  •  Brīdiniet banku pirms brauciena. Kad izvēlaties un noformējiet karti, pastāstiet bankai, kad un kur jūs braucat. Neaizmirstiet nosaukt visus tranzīta punktus, ja tie ir. Pretējā gadījumā banka var uzskatīt, ka Jūsu aizjūras maksājumi ir aizdomīgi un bloķēs karti. Pārliecinieties, ka bankai ir jūsu tālruņa numurs, ar kuru jūs varat sazināties ceļojuma laikā.
  •  Lejupielādējiet noderīgas lietotnes viedtālrunī. Piemēram, valūtas konvertētāji un interaktīvās kartes ar bankomātiem un banku birojiem.

Kādai kartei vajadzētu būt ceļojumiem uz ārzemēm?

  1.  Uzticama banka. Būtu nepatīkami uzzināt ārzemēs, ka jūsu banka ir pārsprāgusi. Jā, nauda bankas kontos ir apdrošināta, bet kompensācijas izmaksa sākas 14 dienas pēc licences atsaukšanas. Ja tikai šajās divās nedēļās jūs atradīsiet sev atvaļinājumā vai komandējumā, jūs paliksiet bez līdzekļiem. Izvēlēties ilgtspējīgākās bankas palīdzēs jums kredītreitingus.
  2.  Optimālu starptautisko maksājumu sistēmu. Dažādās valstīs ir populāras dažādas maksājumu sistēmas: tās ir konfigurētas lielākajai daļai bankomātu un maksājumu termināļu. Visa un Mastercard kartes pieņem gandrīz visur, bet ir izņēmumi. Labāk to noskaidrot pirms ceļojuma savā bankā. Jebkurā gadījumā ir vērts uzņemt pāris dažādu starptautisko sistēmu kartes.
  3.  Nosaukts. Uz kartes ir jānorāda jūsu vārds un uzvārds. Un ir ieteicams, ka tie sakrīt ar to, kas ir rakstīts jūsu pasē. Aprēķinot karti ārzemēs viesnīcas, nomas uzņēmumi un veikali ar lielu pirkumu var pieprasīt pasi. Daži rūpīgi darbinieki pārbauda katru burtu.
  4.  Ar mikroshēmu. Eiropā un ne tikai lielākā daļa maksājumu terminālu ir konfigurēti tikai mikroshēmotajām kartēm. Tagad Krievijas bankas nedara citus. Ja jums pēkšņi ir derīga karte tikai ar magnētisko joslu, labāk pasūtīt citu-ar mikroshēmu. Patiesība ASV ir pretēja situācija: ir maksājumu ierīces, kas darbojas tikai ar magnētiskajām joslām, nevis mikroshēmām. Ir vērts iepriekš jautāt savai bankai, vai tā atļauj veikt darījumus ar magnētisko joslu. Ne visas bankas to atļauj, un daži pat nekavējoties bloķē karti, mēģinot izmantot magnētisko joslu, nevis mikroshēmu.
  5.  Ļauj maksāt tiešsaistē. Pārliecinieties, ka jūsu karte ļauj jums maksāt to tiešsaistē. Parasti tam vajadzētu būt CVV vai CVC koda aizmugurē. Ceļojumiem uz ārzemēm tā ir ļoti ērta iespēja. Jūs varat tiešsaistē rezervēt viesnīcu, rezervēt un iegādāties biļetes uz vietējo vilcienu, teātriem un muzejiem, lai izvairītos no rindām. Daudzās valstīs pakalpojumi, piemēram, taksometri, bieži vien ir ērtāk apmaksāt, izmantojot mobilās lietojumprogrammas, kurām nepieciešams piesaistīt bankas karti.

Kura karte ir labāka ceļošanai: kredīts vai debets?

Katram variantam ir priekšrocības un trūkumi. Ja iespējams, labāk ir iegūt abu veidu kartes un izmantot tās dažādiem mērķiem. Piemēram, nauda parasti ir izdevīgāk izņemt no debetkartes, un bloķēt naudu kā nodrošinājumu, nomājot automašīnu-par kredītu. Bloķēšanas gadījumā summa netiek norakstīta, jūs par to nemaksājat procentus bankai, un jūsu nauda debetkartē paliek bez maksas.

Kredītkarte

Pluss:
  •  Ja viesnīca, Automašīnu noma vai cita organizācija bloķē naudu kontā kā nodrošinājumu, tad karte iesaldēs summu kredītlimita ietvaros, nevis jūsu personīgos ietaupījumus. Nauda netiek norakstīta, un jūs nemaksājat procentus.
  •  Lojalitātes programmas prēmijas parasti ir augstākas, maksājot ar kredītkarti.
  •  Jūs varat veikt lielu neplānotu pirkumu uz kredīta limita rēķina-piemēram, nopirkt kažoku, elektroniku vai biļeti uz operu.
  •  Ja karte piekļūst scammers, jūs neriskējat ar savu naudu. Tie ir kredīta līdzekļi un bankas interesēs pēc iespējas ātrāk noskaidrot situāciju un atgūt nozagto naudu.

Mīnuss:
  •  Visbiežāk kredītkartes tiek atvērtas tikai rubļos.- Ir kārdinājums pārsniegt plānoto ceļojuma budžetu.
  •  Kartes apkalpošana var izmaksāt noteiktu gada summu.
  •  Visbiežāk ir papildu maksa par skaidras naudas izņemšanu no kredītkartes.

Debetkarte

Pluss:
  •  Jūs varat izmantot savu algu karti, un tad jums nav jāmaksā par tā uzturēšanu.
  •  Jums vienkārši nav jāmaksā procenti, kas pilošs uz kredītkaršu parādu.
  •  Visbiežāk bankas atver debetkartes dažādās valūtās vai ļauj piesaistīt vairākus valūtas kontus jau esošai debetkartei.

Mīnuss:
  •  Ja scammers izdodas izmantot savu debetkarti, jūs zaudēsiet savu naudu.
  •  Debetkartes parasti maksā mazāk punktus, jūdzes vai rubļus par lojalitātes programmām.
  •  Ja nauda tika bloķēta kā nodrošinājums, tad to atbloķēšana Jums būs jāgaida līdz 30 dienām.

Kādā valūtā jābūt kartei?

Ja jūs saskaras ar jautājumu, kura karte ir labāk maksāt Eiropā, izdarīt izvēli par labu Eirovīzijas kartei. Ja jūs pulcējās ASV, tas ir labāk, lai atvērtu karti dolāros. Tāpat, ja jums bieži ir jādodas uz Japānu vai Ķīnu, ir lietderīgi izveidot karti jenās vai juaņās. Tad jums nebūs jāmaksā papildu komisijas, kad jūs pārvērst savu valūtu. Bet ir nianses un izņēmumi.

Jūsu valsts bankas karte

Pluss:
  •  Vienkāršākais variants tiem, kam ir ienākumi nacionālajā valūtā.
  •  jūsu valūta pēc maksājuma tiek automātiski konvertēta uz vietējo valūtu.
  •  Nav nepieciešams kaut ko papildus noformēt - vienkārši izmantojiet karti, kuru jūs maksājat savā valstī. Protams, ja šīs sistēmas karte tiek pieņemta Valstī, kurā jūs dodaties.

Mīnuss:
  •  Pērkot, var notikt vairākas konvertācijas, un par tām tiek iekasētas komisijas. Tā rezultātā, jums ir pārmaksāt par katru pirkumu no 1 līdz 7-8%.

Valūtas karte

Pluss:
  •  Jūs varat noformēt karti vēlamajā valūtā: karti eiro-par eirozonas valstīm, dolāru-par ASV, juaņa-par Ķīnu un tā tālāk.
  •  Nav nevajadzīgu konvertāciju no savas valsts valūtas uz vēlamo valūtu: jūs pērkat dolāra kartes kurpes par 20 ASV dolāriem-no kartes tiks noņemti tieši 20 ASV dolāri.
  •  Jūs varat papildināt karti no savas valsts bankas konta, izmantojot tiešsaistes banku pēc bankas iekšējā valūtas maiņas kursa vai tulko valūtu no konta brokeru sabiedrībā pēc valūtas maiņas biržā.

Mīnuss:
  •  Ne visas bankas noformē valūtas kartes.
  •  Kartes apkalpošana var izmaksāt noteiktu gada summu. Tas var būt bez maksas, bet dažos apstākļos: piemēram, kartē ir jāuzglabā nesamazināms atlikums vai saskaņā ar to jāveic operācijas par noteiktu summu mēnesī.

Multivalūtu karte

Pluss:
  •  Ar šo karti jūs varat saistīt dažādus valūtas kontus (vispirms, protams, jums ir nepieciešams tos atvērt). Parasti bankas piedāvā kontus trīs galvenajās valūtās-dolāros, eiro un nacionālajā valūtā. Dažreiz jūs varat atrast citas iespējas-angļu mārciņās vai, piemēram, Šveices frankos. Savienot ar karti piemērotu kontu ir nepieciešams manuāli. Piemēram, pirms ceļojuma uz eirozonu — eirozonu, pirms ceļojuma uz Ameriku-dolāru.
  •  Nav lieku konvertāciju uz valūtu.
  •  Izmantojot tiešsaistes banku, jūs varat mest naudu no konta uz kontu, uzminēt ienesīgu likmi.
  •  Ja kartes datus vai pašu karti pārņem krāpnieki, jūs riskējat tikai ar tiem naudas līdzekļiem, kas jums ir Aktīvā kontā, kas ir savienots ar karti.

Mīnuss:
  •  Bankas, kas noformē multivalūtu kartes, pavisam nedaudz.
  •  Uzturēšana maksās tādu pašu noteiktu gada summu. Bet tas var būt arī bez maksas noteiktos apstākļos vai, ja valūtas konti ir piesaistīti jau atvērtajai jūsu valsts bankas kartei.
  •  Ja nauda, piemēram, dolāra kontā nav pietiekami, ir iespējams, ka summa tiks norakstīta no galvenā, jūsu bankas konts ir dīvains-tad Nav iespējams izvairīties no konvertācijām. Vai konts mainīsies automātiski, tas ir labāk, lai precizētu bankā iepriekš.

Kā notiek maksājumu ar karti ārzemēs?

Maksājumu sistēmām ir pamata valūta, kurā tās veic norēķinus ar bankām. Šī pamata valūta katra banka izvēlas sev. Visbiežāk-tas ir dolāru vai eiro.

Piemērs. Jūs pērkat karti bankas valsts Visa magnēts Tokijā. Preces cena norādīta Japānas jenā. Jūs izvēlaties maksājumu jenās.
  1.  Maksājumu sistēma (Visa) salīdzina pirkuma valūtu (jenu) un tā bāzes valūtu (dolārus). Tie nesakrīt-tas nozīmē, ka jena tiek konvertēta uz dolāru. jena - > dolārs (pēc maksājumu sistēmas kursa). Par apmaiņu ar jums veiks komisijas līdz 3% no pirkuma summas
  2.  Tad maksājumu sistēma (Visa) nosūta jūsu bankai informāciju par pirkuma summu dolāros. Banka ir norakstīt no sava konta šo summu. Jūsu konts jūsu valsts valūtā Nozīmē, ka būs vēl viena konvertācija. dolāri - > jūsu valsts valūta (pēc bankas iekšējā kursa). Par pārrobežu operāciju jūsu banka var veikt komisijas maksu līdz 1,5%
  3.  Summa tiek bloķēta kontā. Galīgais aprēķins var ilgt līdz trim darba dienām. Tas nozīmē, ka, iegādājoties savu karti, tiek bloķēta viena summa, un to var norakstīt, jo šajās dienās ir atšķirīgi kursi. Dažreiz maksājumu termināli piedāvā izvēli: maksāt vietējā valūtā, dolāros vai eiro vai kartes valūtā. Vienmēr izvēlieties vietējo valūtu - lai jūs izvairītos no nevajadzīgām konvertācijām un komisijām.

Kas jāņem vērā, maksājot ar karti ārzemēs?

  •  Komiteja
Iepriekš norādiet savā bankā, kādas komisijas Jums būs jāmaksā, maksājot par pirkumiem ar Jūsu Valsts bankas karti ārzemēs. Ja jūs bieži ceļojat vai plānojat tērēt daudz, iespējams, būs izdevīgāk atvērt valūtas karti.

Nav lieki noskaidrot, cik daudz bankas ņem par skaidras naudas izņemšanu bankomātos citās valstīs.

  •  Maksājuma valūtu
Dažreiz maksājumu termināls ārzemēs piedāvā izvēli - kādā valūtā maksāt. Vienmēr labāk izvēlēties vietējo valūtu. Tūlītēja konvertēšana uz jūsu valsts valūtu tikai no pirmā acu uzmetiena šķiet laba ideja. Patiesībā tas nozīmē tikai papildu komisijas.

  •  Termiņš
Nauda no kartes netiek norakstīta uzreiz. Sākumā tie tiek bloķēti kartē-un tikai vienu vai divas dienas (dažreiz nedēļu vēlāk) tiek norakstīti. Norakstīja naudu vai līdz šim tikai bloķēta, jūs varat saprast konta izrakstā-piemēram, izmantojot personīgo kontu bankas mājas lapā.

Tas ir īpaši svarīgi, ja valūtas kursi ievērojami svārstās, un jūs maksājat ar rubļa karti. Dažas dienas jūsu valsts valūtas summa var ievērojami mainīties.

Ja jums ir multivalūtu karti, nav skriešanās uzreiz pēc atgriešanās, lai izveidotu savienojumu ar to bankas kontu savā valstī. Pagaidiet, kamēr visas bloķētās summas tiek norakstītas, pretējā gadījumā Jums būs jāmaksā konvertācijas maksa. Maksājuma statusu var pārbaudīt, izmantojot tiešsaistes bankas personīgo kontu.

Vai ir vērts izņemt skaidru naudu no kartes ārzemēs?

Tas, visticamāk, lidos uz jums penss. No jums tiks iekasēta komisijas maksa vietējā banka, kurai pieder Bankomāts, un jūsu valsts banka - par naudas iemaksu kāda cita bankomātā. Ja jūsu valsts bankas karte, joprojām būs komisijas maksa par valūtas konvertāciju. Summā šīs komisijas ēdīs no 1,5 līdz 10% no izsniegtās naudas summas.
Bankomāti ārzemēs ņem komisijas maksu 1,5–3%, bet ne mazāk kā noteiktu summu-parasti 3-5 dolāru par katru operāciju. Var tikt noteikts izņemšanas ierobežojums-piemēram, 100 ASV dolāri. Daži bankomāti norakstīs Komisiju pat par konta bilances skatīšanu.

Un tomēr ir vērts uzkrāt kādu ārvalstu naudas summu mājās. Tie ir noderīgi, lai Jūs ārkārtas situācijā: mazie veikali, kafejnīcas un taksometri var veikt tikai skaidrā naudā vai ar karti var notikt kaut kas. Mājās var droši novērtēt visu un izvēlēties veidu, kā apmainīties ar minimāliem zaudējumiem.

Ja jums joprojām ir izņemt rēķinus ārzemēs, nav sīkums. Skaidrā naudā nelielas summas, aptuveni 20-50 eiro vai dolāru, briesmīgi neizdevīgi-komisija būs līdz 25%. Ja ATM ļauj, nekavējoties izņemiet visu summu, kas Jums būs nepieciešama brauciena laikā.

Neaizmirstiet par drošības noteikumiem, kad izmantojat bankomātu ārzemēs.