Kur ņemt naudu, ja ne par ko maksāt par aizdevumu, kredīta pārstrukturēšana

Mūsu mūsdienu dzīvē ir gan melnas, gan baltas svītras. Mēs nevaram būt pārliecināti, ka rīt arī būs labi. Šodien jums ir augsti apmaksāts darbs un stabila alga, nav 100% garantijas, kas arī turpināsies. Ērtības labad esat izmantojis aizdevumu, kas būtiski neietekmē jūsu ģimenes budžetu, un, ja ir stabils darbs, ikmēneša maksājumi ir ļoti pieticīgi.
Sakarā ar apstākļiem, kas nav atkarīgi no jums, piemēram: bankrota, darba organizācija ar zaudējumiem, aizverot filiāli jūsu darba devēja organizācijas. Jūs esat samazinājies no sava darba vai vienkārši slēgts uzņēmums. Un tas novedīs pie tā, ka jūs nevarat samaksāt kredītu. Nevis maksājums par obligātajiem kredīta maksājumiem novedīs pie soda sankcijām vai bankas apelācijas kolektoriem vai tiesas prāvām.

Starp aizņēmējiem aizdevuma pastāv uzskats, ka pārstrukturēšana kredīta parādu sarežģīta laikietilpīga un nav reāli procedūra. Sakarā ar šo viedokli, cilvēki nav baudīt savu iespēju vērsties pie bankas ar procedūru, lai pārstrukturētu kredīta parādu. Tajā pašā laikā daudzas bankas ir gatavas pēc pieteikuma pārskatīt maksājumu grafiku un nodrošināt kredīta pārstrukturēšanu aizņēmējam. Bankai ir izdevīgāk, ja parādnieks patstāvīgi ir izsludinājis iniciatīvu informēt par savu nenodrošināto finansiālo spēju un vēlmi atmaksāt kredītsaistības, nevis nodot lietu tiesai vai vērsties pie kolektoru pakalpojumiem. Aizņēmēja attieksme pret banku ar priekšlikumu pārstrukturēt parādu bankai, dod aizņēmējam jēgpilnu Plus, parādot viņa uzticību bankai.

Pati procedūra sākotnēji sākas pēc tam, kad aizņēmējs vēršas banku filiālē, ziņojot par finansiālu problēmu. Parādniekam ir jāsazinās ar bankas filiāli, jāinformē kredītinspektoram par savu finansiālo problēmu, jāaizpilda nepieciešamie dokumenti bankā, lai pieteiktos kredīta pārstrukturēšanai. Lai pieņemtu bankas lēmumu par iespēju pārstrukturēt parādu, banka pieprasa papildu dokumentus, lai pilnībā novērtētu aizņēmēja maksātspēju.

Pamatdokumentu saraksts aizņēmējam, lai iesniegtu pieteikumu par bankas pārstrukturēšanu:
 Pases fotokopija (Ja ir arī ģimenes locekļu pases kopija).
2. Aizņēmēja iesniegums pēc bankas formas.
3. Aizdevuma līguma kopija.
4. Darba grāmatas oriģināls vai kopija.
5. Izziņa no darba par algu pēdējo sešu mēnešu laikā pirms darba zaudēšanas.
6. Gadījumā, ja pārstrukturēšanas hipotekārās kreditēšanas nepieciešams apstiprinājums, ka nav citu mājokļu aizņēmējam.
7. Ja aizņēmējs tiek atlaists samazinājuma dēļ, tad būs nepieciešama palīdzība, arī ir nepieciešama palīdzība no nodarbinātības apmaiņas, norādot aizņēmēja pabalsta summu.

Pēc tam, kad banka ir saņēmusi visus iepriekš minētos dokumentus, pamatojoties uz tiem, tiks pieņemti lēmumi par iespēju pārstrukturēt aizdevumu. Šajā procesā vissvarīgākais ir nodrošināt pārliecinošus faktus, ka jūsu maksātspējas samazināšanās ir notikusi tādu iemeslu dēļ, kas nav atkarīgi no jums. Un ka nākotnē jūs esat gatavi turpināt atmaksāt savu kredīta parādu un izpildīt saistības pret banku un darīt visu, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli.

Pēc apstiprināšanas ir iespējams saņemt kredītvēsturi, samaksājot tikai procentus, kas tiek aprēķināti mēnesī, mainot aizdevuma termiņa periodu ar iedoma mēnešiem.

Ir vērts atzīmēt, ja banka ir apstiprinājusi kredītu pārstrukturēt, tad tas ir nepieciešams, lai ņemtu to ļoti nopietni un atmaksāt precīzos termiņos, jo banka klients ar šādu problēmu, piemēram, pienācīgu un atbildīgu, bet, no otras puses, un problemātiska, un šādi maksājumi tiks saglabāti īpašā kontrolē.