Septiņi lifhaki Jaunajam gadam

Viņi saka, ka saskaņā ar jauno gadu viss vienmēr nāk taisnība. Pat tas, ka visa gada garumā nav iespējams pārdot. Joki ir joki, bet pirmssvētku burzmā ne vienmēr ir iespējams pretoties Jaungada akcijām un saglabāt saprātīgu.

Šie septiņi padomi palīdzēs sagatavoties svētkiem un neaiziet mīnusā.
1. Plānojiet budžetu iepriekš

Lai pēkšņi nebūtu ar tukšu maku brīvdienu vidū, vislabāk ir iepriekš noteikt ierobežojošo summu, kuru esat gatavs tērēt Jaunajam gadam. Nosakiet galvenos izdevumu rakstus-piemēram, "dāvanas", "Jaungada galds "un"svinības".

Jūs varat sadalīt naudu vecmodīgi aploksnēs. Vai izmantot īpašas mobilās lietojumprogrammas-finanšu plānošanas pakalpojumus. Tie var pievienot izdevumu rakstus, noteikt ierobežojumu tiem un redzēt dinamiku izdevumiem.

Neatkarīgi no tā, cik aprēķināts, bet Jaunajam gadam vienmēr gribas kaut ko negaidītu-un bez neplānotiem izdevumiem diez vai izdosies. Tas nav attaisnojums, lai iekarotu sevi motovosti. Vienkārši iepriekš nosakiet, cik daudz jūs esat gatavs tērēt neparedzētiem izdevumiem un svētku noskaņojumam, un mēģiniet nepārsniegt šo summu. Tad Ziemassvētku eglītes rotaļlieta astronauta formā, desmitā virtene vai Ragavas būs prieks visai ģimenei un neietekmēs budžetu.

2. Nesaņem fooled par Jaungada atlaides

Zvani " 90% atlaide visiem!"ļoti vilinoši, bet patiesībā var būt tikai nozvejas. Pirms brīvdienām cenu zīmes bieži vien ir īpaši pārspīlētas vairākas reizes, lai pēc tam paziņotu par "pārdošanu".
Apskatiet pareizās lietas iepriekš, uzņemiet attēlu vai pierakstiet to izmaksas un pēc tam pārbaudiet — īsta ir atlaide vai tikai viltīgs mārketinga solis.

3. Salīdzināt cenas

Tās pašas preces var maksāt atšķirīgi mazās mazumtirdzniecības vietās, lielos ķēdes veikalos un Tiešsaistē. Dažreiz cenas var atšķirties pusotru vai divas reizes.

Neattiecas uz svētku satraukumu un nekavējoties neiegādājieties mīļāko lietu - vispirms ir labāk salīdzināt visas iespējas.

4. Neticiet zīmēm

Lai apmierinātu zilā ūdens Tīģera gadu tirkīza džemperī vai debesu krāsas kleitā, tas ir smieklīgi, bet pilnīgi ne vienmēr.

Nav vērts akli sekot tradīcijām un klausīties zvanu cīņu, protams, kaut ko jaunu. 1. janvāris ir labs attaisnojums, lai patiešām sāktu lietas jaunā veidā, piemēram, bez stereotipiem.

5. Nedod knickknacks

Veikalu plaukti pārtrauc porcelāna tīģeru figūriņas Jaungada cepurēs, bet nesteidzieties tos nopirkt. Precēm ar nākamā gada simboliku vienmēr ir palielināta interese. Un kā rezultātā, tie ir piepūstas cenu tag.

Un kam, izņemot kolekcionārus, ir vajadzīgi līdzīgi suvenīri. Viņi putekļus skapjos, ja vien, protams,tos nekavējoties neizmeta vai neizdevās kādam.

Suvenīru tīģera pirkšana, visticamāk, nebūs izņēmums. Ja jūs vēlaties, lai saglabātu un bagāts Jaunajā gadā, tas ir labākais, lai izvēlētos citus veidus — kā-piemēram, lai atvērtu noguldījumu vai karti ar procentu par konta atlikumu vai individuālo ieguldījumu kontu.

6. Pārvērtiet dāvanu iepakojumu par izklaidi

Kāpēc tērēt naudu par dārgām dāvanu kastēm un iepakojuma pakalpojumiem, ja jūs to varat izdarīt pats? Dizaina idejas un iepakojuma meistarklases var atrast videoklipos internetā.

Lai centieni netiktu veltīti, svētku laikā rīkojiet konkursu par oriģinālāko iesaiņojumu. Atkal tuvinieki un draugi varēs novērtēt jūsu centienus, radošumu un humora izjūtu.

7. Svinēt mājās

Svinēt mājas tuvinieku lokā ir ne tikai drošākas pandēmijas apstākļos, bet arī ekonomiskākas. Galdu var pārklāt kopā, dalot izmaksas. Vai nu katrs pats sagatavos īpašu attieksmi pret kopīgu galdu.
Jūs varat ietaupīt uz dāvanām. Nav nepieciešams iegādāties duci zemu izmaksu suvenīru visiem. Tas būs labāk, ja visi prezentēs vienu, bet cienīgu prezentāciju. Un kam viņš saņems-noteikt loterijā.

Piemēram, jūs varat spēlēt "Secret Santa". Tā ir tā pati loterija, bet dalībnieki iepriekš izlozē, kas un kam dāvina dāvanu.

Izplatīt, kas kuru Santa, var izmantot īpašas vietnes. Vai nu spēlēt bezsaistē: ikviens uz lapas raksta savu vārdu un ievieto to maisā vai vāciņā. Tad visi pēc kārtas izvelk šos papīrus-kam, kura vārds tiks iegūts, viņš sagatavo dāvanu. Loterijas rezultāti ir jāsaglabā noslēpumā.

Jūs varat iepriekš noteikt aptuveno dāvanu vērtību un atstāt savas vēlmes-ko es gribētu saņemt no slepenā Santa. Tas ir lielisks veids, kā optimizēt izmaksas, un ir jautri.

Ja sekojat šiem padomiem, iemācieties plānot budžetu un sekot līdzi izdevumiem, jūsu finanšu lēmumi kļūs pārdomātāki un veiksmīgāki visu gadu.